Overzicht Projecten

Een selectie uit de lopende en afgeronde projecten

Bekijk hieronder lopende en afgeronde projecten

Cinekid MediaLab 2023: ‘Is dit echt?’

In het Cinekid MediaLab gaan kinderen tussen de 4 en 14 jaar samen met de makers op ontdekkingsreis in interactieve (VR/AR) installaties, games, apps, workshops, masterclasses en performances. Het thema van Cinekid in 2023 is ‘is dat ‘Is dit echt?’, dat onder andere kunstmatige intelligentie (A.I.) en deep fake technologie onderzoekt samen met de kinderen

Lees meer »

Nationaal MBO-Debat 2023: versterking van burgerschapsvaardigheden

Via debat versterken studenten vaardigheden die essentieel zijn voor een sterke democratie in de eenentwintigste eeuw. Zij leren zich te verplaatsen in verschillende standpunten, goed naar elkaar te luisteren en kritisch na te denken. Dat stimuleert het vrije debat en helpt tevens jongeren nieuws en nepnieuws van elkaar te leren onderscheiden.

Lees meer »

Vier het Leven: culturele activiteiten online toegankelijk voor ouderen

‘Vier het Leven’ wil ouderen cultureel inspireren, met elkaar in contact brengen en digitaal vaardiger maken. Als je ouder wordt, zijn de drempels om digitaal mee te (blijven) doen best groot, daarom zijn er Vier het Leven-vrijwilligers beschikbaar die kunnen helpen. Zij helpen waar nodig met de iPad/computer opstarten, Zoom downloaden aan de hand van onze handleiding, een online college of evenement opstarten etc. Het culturele plein biedt inspiratie en interactie en is 24/7 toegankelijk voor bezoekers.

Lees meer »

Klokhuis over AI

Een special van Klokhuis (in 4 delen met AI lespakket en AI meet-ups) zodat kinderen in de wondere wereld van artificiële intelligentie duiken, die helemaal uit elkaar peuteren en er zelf mee te gaan spelen, zodat: – ze AI herkennen – ze er beeld bij & taal voor hebben – ze de technische werking ervan tot op zekere hoogte snappen – ze de rol die AI speelt in onze levens begrijpen én kritisch kunnen bevragen – ze grip krijgen op het onderwerp en voorbereid zijn op een toekomst met AI.

Lees meer »

Xpress Yourself Eindhoven

Jongeren leren door alles zelf te doen met begeleiding van ervaren jongerenwerkers. Lokale samenwerkingspartners waaronder jongerenwerk en theatergezelschappen worden betrokken om samen op innovatieve wijze jongeren- en cultuuractiviteiten te realiseren.

Lees meer »